Home > Piscine, Sanatate publica > Dezinfectarea piscinelor cu sterilizatoare UV

Dezinfectarea piscinelor cu sterilizatoare UV

sterilizator uvDezinfectia cu UV a piscinelor a cunoscut un succes fulminant in ultimul timp. Datorita avantajelor multiple si exploatarii facile, sistemele Berson UV sunt folosite la nenumarate piscine particulare sau hoteliere, parcuri acvatice, bazine olimpice de inot, centre de recreere sau balneare.

Studiile de laborator si mai apoi experienta practica au demonstrat ca echipamentele UV au cel mai mic consum energetic si cele mai mici costuri de exploatare si datorita scaderii semnificative a necesarului de clor si apa proaspata de inlocuire.

Dezinfectia cu radiatii UV este singura modalitate de a distruge cele mai rezistente si periculoase microorganisme care pot aparea in piscina (Criptosporidium). Acest microorganism poate provoca probleme oamenilor si este foarte rezistent la chimicalele conventionale. Criptosporidium rezista la o concentratie de 100 de ori mai mare de clor decat cea standard dintr-o piscina. Insa, cu ajutorul radiatiilor UV, acest microorganism este distrus usor.

Generatoarele de radiatie UV emit un spectru fix de raze cu o lungime a undei de 254 nanometri. Este dovedit stiintific ca lumina ultravioleta a spectrului este nociva pentru microorganisme. Apa care trece prin sistemul de filtrare este iradiata cu raze UV astfel incat orice organism care traieste in piscina este ucis fara utilizarea chimicalelor.

Avantajul principal in folosirea sterilizatoarelor UV consta in lipsa utilizarii chimicalelor. Iradierea este facuta prin intermediul sticlei din siliciu pur iar apa nu va suferi niciun contact cu substante chimicale. Este necesar doar sa mentineti aciditatea apei prin folosirea regulatoarelor pH, care sunt total inofensive.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.