Home > Piscine, Sanatate publica > Protejeaza piscina de frigul iernii

Protejeaza piscina de frigul iernii

prelata piscina

Pentru ca iarna si frigul sa nu ne ia prin surprindere, trebuie sa ne pregatim din timp piscina. Cu siguranta vrei ca aceasta sa ramana elementul central al curtii si sa te poti bucura de bai racoroase in verile urmatoare. Urmeaza regulile de mai jos pentru ca acest lucru sa fie posibil.

Perioada ideala pentru inceperea actiunii de iernat este la sfarsitul lui octombrie, cand afara sunt intre 0 si 20 grade C. Acum este nevoie sa indepartezi toata mizeria de pe suprafata apei (frunze, gandaci, pamant).

Aplicarea unui tratament chimical este esentiala. Verifica nivelul de pH al apei cu tester de piscina, ideal intre 7,4 si 7,6. Daca valoarea lui nu este cuprinsa intre cele doua limite, adauga regulator PH (+/-).

Urmeaza clorinarea apei cu Clor dizolvare rapida, pentru a omori toate bacteriile si microorganismele din vas si de pe conductele aferente.

Goleste apa din piscina pana sub nivelul gurilor de refulare, apoi adauga un produs special pentru iarna ca produsul pentru iernat Winter, care va impiedica formarea algelor. Cu toate aceste substante introduse, lasa pompa sa functioneze 12 ore pentru o buna imprastiere a amestecului.

A doua zi curata cu o perie toti peretii si baza, insa nu elimina complet apa.

ingrijeste filtrul, astfel incat grasimea sau depunerile de orice fel sa nu reprezinte o problema.

Instalatiile si echipamentele trebuie tratate corespunzator. Goleste toata instalatia si depoziteaza pompa, filtrul etc. intr-un loc ferit de inghet.

Acopera apoi totul cu o prelata rezistenta ca prelata Winter, prinsa in carlige la marginea piscinei. Vei evita pierderile de apa, stricaciunile, posibilele accidente si depunerile de mizerie.

Desi pare mult de munca, pregatirea piscinei pentru iarna nu iti ocupa mai mult de doua zile. insa de aplicarea corecta a operatiunilor la sfarsitul toamnei depinde in mare parte calitatea si functionarea piscinei la inceputul verii.

Asigura-te ca faci toate aceste actiuni la timp si in conformitate cu prevederile producatorului. Poti chiar sa apelezi la serviciile unui specialist pentru a avea certitudinea ca anul urmator te vei racori in siguranta. Noi te putem ajuta!

Contacteaza-ne daca ai nevoie de ajutor.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.